Acupunctuur

Acupunctuur is geevalueerd als een praktijk meer dan enkele duizend jaar geleden. Bij de behandeling worden dunne, sterile naalden in de acupunctuurpunten ingebracht. Acupunctuurpunten liggen in het lichaam op lijnen die in de chinese geneeskunde, meridianen worden genoemd. Het kalmerende effect van acupunctuur wordt bereikt, doordat iedere patient volgens zijn eigen constitutie en behoeften wordt behandeld. Acupunctuur kan zowel ingezet worden bij acute en chronische condities. Met als iedere andere fysieke behandeling,vraagt acupunctuur regelmatige sessies, om possitief resultaat te bereiken.

Lapis Studio is lid van Zhong Acupunctuur Vereniging. Acupunctuur behandelingen worden door de meeste zorgverzekeringen, mits er een aanvulling bijzit, vergoed. Voor meer informatie gebruik de link: Zorgwijzer

Met als iedere andere fysieke behandeling,vraagt acupunctuur regelmatige sessies, om possitief resultaat te bereiken. Het is standaard om in de eerste weken, een of twee maal per week te komen (afhankelijk van de conditie). Na tevredenheid van de resultaten, kan men de afspraken eens per maand inplannen ( voor onderhoud en preventie). Traditionale Chinese Geneeskunde biedt een verscheidenheid aan manieren, die de acupunctuur effecten versterkt en die gelijktijdig, een behandeling toegepast kan worden.

Meer informatie omtrent, hoe acupunctuur pijn behandeld, op : Evidence Based Acupuncture

 

Acupunctuur voor kinderen

Steeds meer ouders zoeken voor hun kinderen, een effective, veilige, niet invasieve behandelingswijze. Chinese geneeskunde heeft een vercheidenheid aan behandelingen, die ingezet kunnen worden. Kinderen reageren in het algemeen erg goed op acupunctuur stimulatie en massage. De behandeling kan de symptomen verlichten, verkorten van de duur van de ziekte en het voorkomen van complicaties. De jonge patientjes vinden sommige behandelings manieren erg plezierig.

 

Niet invasive behandelingen:

• moxibustie

• cupping

• gua sha

• laser

• tuina massage

• acupressuur

• oorpleisters

 

Acupunctuur dient zowel oorzaak als gevolg en de wortel ( Biao en Ben ) .Voor kinderen worden kleine, dunne naalden gebruikt. De makkelijk toegankelijke acupunctuurpunten hebben de voorkeur boven de minder toegankelijke punten. Bij kinderen met een zwake constitutie en bij jonge , uitgesproken gevoelige kinderen worden maar een paar punten behandeld. Twee a vier acupunctuurpunten per behandeling, geeft meestal een heel goed resultaat. Dit komt waarschijnlijk doordat kinderen hun Qi ( energie ) nog puur is en zij reageren dan ook prompt, aangezien het geen tijd heeft gehad, om hun omgezet te worden in ingewikkelde patronen. Kinderen zijn gemakkelijk vatbaarden voor ziektes, wat snel kan veranderen, maar daarnaast, kunnen ze ook snel beter worden.