Acupressuur behandelingAcupressuur is een eeuwenoude therapie gebaseerd op acupunctuurpunten, die in plaats van naalden zachte en krachtigere vingerdruk gebruikt. 

Bij acupressuur wordt het herstellen en balanceren van energie bereikt door met de duim specifieke accupuntuurpunten in te drukken. 

Door emotionele stress en trauma spannen de spieren zich en worden ze harder, stijver en pijnlijker, meestal in de nek, schouders en rug. Dit patroon blokkeert de vrije stroom van energie en kan fysieke en emotionele onbalansen veroorzaken. Het is belangrijk om dit process te begrijpen om de juiste behandeling ervoor te vinden. 

De patient moet ook beseffen dat chronische en serieuzere problemen en aandoeningen tijd nemen om te behandelen. 

Hoewel één sessie kan zorgen voor verlichting van pijn zal het in de meeste gevallen het onderliggende probleem niet verhelpen. Het kan wel aantonen dat er een alternatieve manier is om met pijn en stress om te gaan. 

Het doel van acupressuur is het vrijmaken van geblokkeerde energieën die belangrijk zijn voor het immuunsysteem en het algemeen welzijn. 

Patiënten kunnen sommige van deze technieken leren en op zichzelf toepassen. 

De voordelen van acupressuur zijn:

  • Pijnverlichting
  • Verbetering van de bloedcirculatie
  • Het loslaten van spierspanning
  • Diepe ontspanning

Lapis Studio biedt ook andere technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde zoals: cupping, Gua Sha, moxibustion en taoistick naald.