Cupping therapieDe cupping therapie is een eeuwenoude behandeling waarin cups van glas, bamboe, plastic of siliconen op de huid worden toegebracht om een zuiging te creëren. De cupping methode trekt de huid, weefselen en spieren omhoog. 

De trekkende bewegingen maken ruimte vrij voor vloeistoffen om te bewegen, wat helpt om gif- en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Afhankelijk van het probleem kunnen cups verplaatst worden (moving cupping) of voor langere tijd (20-40 min.) op specifieke gebieden geplaatst worden (fixed cupping).

Moving cupping wordt gezien als een van de beste [deep-tissue] massage behandelingen. Patiënten ervaren deze behandeling ook als zeer prettig. 

De behandeling stimuleert de circulatie van bloed en Qi, wat stagnatie en gifstoffen verwijdert. Het is een zeer efficiënte pijnstillende therapie die vaak gebruikt wordt om pijn in de rug, schouders en nek te verlichten en om stijve spieren te ontspannen.

Na een cupping behandeling (vooral fixed cupping) kunnen er op de huid rode of paarse plekken achterblijven die na een paar dagen verdwijnen.